Friday, December 30, 2011

Public Gold and Jewellery



















Read More..

Wednesday, December 28, 2011

21 JANUARY 2012 - Kau kini jadi miliknya..

Kenapa ya ng tarikh ini ek? Ni la tarikh xgf aku sah jadi milik org lain.. Tarikh ini juga la kami pertama kali berkenalan.. kebetulan atau memang saja dia nak ambik tarikh ni? tah la..aku tak nak la nak pk negatif.. tapi terus terang memang aku rasa sedih gak la..ye la kn..dulu penah syg kn.. last2 putus terus jadi tunang org..baru sbulan putus.. ni dah nak nikah lak.. nak luah kat mana pun tak tahu.. doa kat Tuhan ja la mintak bg tenangkan hati.. Cekalkn hati ni utk trima semua ini.  

Kenangan aku ng dia byk sgt.. manis pahit.. bila kenang balik..memang buat sedih sgt.. tah napa aku mlm ni nak luah ja kat sini.. tp org kata benda2 dalam ni tak elok sgt nak cita lebih2.. dalam hal ni aku tak salahkn dia.. dia kena pk masa depan dia gak kn.. walaupun aku rasa agak kejam gak kn cara dia.. putus2 terus tunang ng org lain.. masa putus time arwah opah aku meninggal lak.. dok urus n sedih ng arwah Opah wat hal lak.. tambah lak ng bulan posa..lagi brapa ari nak raya...memang mdalam la sedih ni..tp aku tutup ja sedih aku ni.. aku diam ja..tak da sapa pun tau..family aku sdiri pun tak tau aku dah putus.. 

berkawan ni klu tak dapat restu family memang susah..bila org tua tak sukakn kita.. baik mana pun kita tetap akan buruk dmata dorg. klu nak kira makan hati ng family dia memang byk sgt.. just sabar ja la.. last2 the end dia kn jadi milik org gak.. baru la family dia leh senyum keriangan.. tapi tak pa la..dah tak da jodohkn.. moga kau bahagia la dgn hidup kau nnt.. aku pun dah memang tak nak ganggu kau ng family kau dah.. selamat pengatin baru..
Read More..

Monday, December 12, 2011

Lagu Percintaan Ini

Masih terbayang di ruangan mataku
Saat indah bersamamu dulu
Masihku ingat janji manismu
Bertakhta di hatiku
Di kala itu engkaulah bintang
Menyuluh malam yang kegelapan
Tetapi kini tiada lagi
Tinggal aku sendiri
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan
Semua kepahitan
Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata
Percintaan ini amat memilukan
Perpisahan ini sungguh menyakitkan
Namun apa daya terpaksa ku telan
Semua kepahitan
Kepiluan ini meracun hidupku
Kesunyian ini membunuh jiwaku
Tergamak kau sayang
Melihat diriku dalam kesedihan
Dipermainkan olehmu
Sia–sia saja percintaan ini
Tak bisa sampai ke puncaknya
Sekelip mata hilang semuanya
Yang tinggal hanya airmata
Read More..

Thursday, November 17, 2011

Pemintaan kawan ku..

Assalamualaikum.


Oukeyh! Aku di tag oleh http://ezyezatie.blogspot.com/2011/11/tag-xd.html , Sebenarnya malas nak main game jawab2 ni..bab aku ni bukan kaki blog sgt..tapi dia sebabkn kwan kesayangan la kn.. aku jawab la gak..kang merajuk lak kawan aku sorg ni..hihi :P
**********************************
There is rules...

1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOUll ARE READING THIS’ YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.


wajib ka kena buat soalan lain lak?? hahaha..peduli apa aku..ADA AKU KESAH?!! klu korang rajin nak buat soalan n tag org buat la..aku MALAS!!

bawah ni adalah soalan yg kwn kesayangan aku nak aku jwb kn..huhu
ok kwn..baca baik2 jawapan ku ini...hihi

And the 11 QUESTION from me adalah:

1. Yang kena tag ni kenal ke aku? Kalau kenal boleh bagitahu one word yang korang describe aku? Just ONE!
kenal ka? rasa lebih dari kenal kot. TOJET? nick yg tak silap aku si minah yg kasi.. tp aku panggil budak ni degil ja..bab dia memang DEGIL!!  

2. Apa dalam fikiran anda sekarang?
PSM oh PSM!!

3. Jika saya GENIUS, saya........... *sila sambung ayat*
.....saya akan gunakan akal yg genius ini utk pekara yang baik2 ja..berguna utk agama,family,bangsa dan negara... :)

4. Apa haiwan yang sangat comel pada pandangan anda?
klu haiwan 2 comel kan nmpak comel la..klu dah dia tak comel mamang nmpak tak comel.. so tak kisah la haiwan apa pun..asalkan dia ada rupa fizikal yg comel.

5. Anda pernah tipu siapa-siapa yang paling rapat dengan anda?
menipu? bohong la klu kita tak penah nak tipu.. aku penah la gak tipu.. tp tipu sebab sygkn org 2 gak.. nak jaga ati dia.. tgk pada apa kita tipu gak la kn..huhu

6. Apa perkara menyedihkan anda minggu ini?
erm..apa ek.. sedih bab kecewakan kawan aku kot..

7. Tempat paling menarik yang anda impikan untuk pergi?
semua tmpat aku nak g kot..hahaha..sory aku memang tamak ckt..

8. Dah besar nak jadi apa?
mesti la org yg berguna..hihi

9. Pernah jatuh cinta tapi tak cakap kat orang tu? *kontroversi gila soalan*
wah..soalan apakah ini? klu dulu ada la kot..time budak2 kn..time dah besar ni takleh nak ckp la..biarlah ia rahsia.. :p

10. Antara duduk rumah dan lepak dengan kawan, anda lebih prefer yang mana?
dok rumah memang bosan..memang best klu kuar ng kwn2..tp klu kawan2 yang just buat sakit ati ja baik dok umah lagi kot..

11. Ada rasa nak sekeh siapa-siapa tak sekarang?
ADA!  Tuan punya soalan ni! Apasal ko TAG aku suruh jwb soalan ni ar?  huhuhu

sekian terima kasih!!
Read More..

Saturday, November 12, 2011

Gunung Jerai

12/11/11 Sabtu, Gurun Kedah. Berjaya juga aku ng kwn2 aku sampai atas gunung jerai ni..hahaha..nama ja org kedah tapi dah tua ni baru nak rasa naik atas gunung negeri sdiri..hahahaha



cantik gak la view kat atas ni..



dari sini boleh la nmpak sawah padi and laut..memang cantik



lepas ja turun dari puncak gunung jerai..kami pun g lepak mkn kat Pantai Murni Yan lak..
Read More..

Friday, September 23, 2011

Saat Kau Pergi...

Hari ni aku lepaskn kau pergi..
Demi untuk kebahagian kau..
Bergembira lah kau disana..
Read More..

Wednesday, September 21, 2011

Salah Kah Aku??

Aku jahat?
Jahatkah aku klu aku nak lupakan org yang kn jadi milik org lain??
Kau nak aku gembira dengan gelak tawa kau diatas pelamin??
Kau sedar tak..belum sbulan kau dah nak dipinang org lain?
Kau yang kejam.. Kau sama ja ng family kau..
Aku tau dalam diam kau memang dah rancang semua ni..
Bercinta slepas kawin la konon..
Syukur sgt Tuhan tunjukn aku semua ni..
Bergembira la kau dengan pilihan kau..
Biar la aku kejam dengan melupakan kau n family kau..
Dari aku terus terseksa dengan apa yg kau n family kau dah lakukan..
Semoga kau n family kau bahagia n puas ati ng semua ni. Read More..

Thursday, September 8, 2011

Thanks..


Yang ada tak semestinya akan kekal..tampa restu hubungan tak kn kemana..semoga pihak yang menanti saat ini bergembira seadaan kerana mereka telah berjaya. Thanks wak, telah mengisi kekosongan hidup saya selama ni.. apa yang kita bina n lalui hanya sampai disini sahaja.. semoga bahagia selamanya.. thanks for all SAYANG... Read More..

Sunday, May 29, 2011

BOSAN!!

hahaha..lama aku tak tgk blog ni..mlm ni aku rajin la sikit nak tulis dalam bolg ni..disebabkan bosan..sunyi..so blog ni la jadi mangsa..padahal aku tak tahu punnak tulis apa..hahahaha.. hari2 dok ngadap ja laptop ni..bukan ada apa pun..tapi dah tak da benda lain dah nak buat kn.. dah la kat tmpat pratikal membosankan.. kwn2 pun bz2 semua..kat umah lak mana la aku ada kwn.. so hidup sorg2 la dalam ksunyian.. boleh jadi gila gak mcm ni.. sapa2 nak kuar date ng aku tak??? hahahaha.. soalan terdesak sgt ni.. maklum la..dah bosan sgt kn.. Read More..

Saturday, April 30, 2011

UTeM Ku

Bila tgk ni bertambah bangga la pulak aku dok kat UTeM ni..hihi
Read More..

Hilang dara...


Sepasang suami isteri bertengkar pada malam pertama perkahwinan mereka..
Si isteri mengaku pada suaminya yang dia tidak ada dara lagi....

Isteri : "Abang.. maafkan saya kerana saya tidak ada dara lagi...."

Mendengar penjelasan itu... suaminya sangat marah dan menyesal....

Suami : "Mengapa awak tak berterus terang dari dulu lagi..? Awak penah buat dengan siapa sebelum ni ar??Kalau begini lebih baik saya kahwin
dengan janda saja!!!..."

Isteri : "Kebetulan bang... saya memang seorang janda."

hihihihi.. Read More..

Thursday, April 28, 2011

Apa Lelaki SUKA dan Tak SUKA pada PEREMPUAN.

Semasa membelek-belek sebuah majalah lama, aku tertarik dengan senarai mengenai apa yang lelaki suka dan tidak suka pada wanita. Hemm..cerewet juga lelaki ni ya! Kaum wanita kenalah pandai-pandai menjaga tingkah laku. Maklumlah, ciri-ciri wanita idaman lelaki mungkin tidak ada pada kita sekiranya terdapat salah satu sikap yang mereka tidak suka seperti senarai tersebut. Sejauh mana kebenarannya, hanya pembaca sahaja yang boleh menilai.
Lelaki suka:
1. Wanita yang bersikap kelakar
2. Berbudi pekerti
3. Murah hati
4. Senyuman manja
5. Tahu memasak
6. Pandai dalam menggayakan pakaian
7. Penampilan yang menarik dan sesuai dengan citarasanya
8. Tidak mudah naik angin
9. Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya kepada lelaki bila kereta lelaki tersebut rosak
10. Tidak terlalu seksi dalam berpakaian
11. “Ok..tadi awak belanja makan, biarlah saya bayarkan tiket wayang.”
12. Wanita yang dapat menjalinkan perhubungan rapat dengan ibunya
13. Wanita yang berwawasan/bercita-cita tinggi
14. Wanita yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi
15. Wanita yang tahu menjaga maruah diri
16. Wanita yang cekal serta tidak mudah mengalah dalam situasi tertekan
17. Sentiasa berada di sisi tidak kira masa susah atau senang
18. Yang tidak suka berleter
19. Tidak kisah dengan cara apa pun untuk mendapatkan makanan kegemaran lelaki
20. Sediakan secawan teh/kopi tanpa disuruh
21. Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
Lelaki tidak suka:

1. Wanita yang suka mengumpat
2. Sombong dan bongkak tak tentu pasal
3. Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
4. Merokok
5. Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
6. Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk mendapat perhatian
7. Tak boleh ke awak buat sesuatu dengan betul
8. Jangan awak nak ajar saya apa yang betul, apa yang tidak..
9. Wanita yang bersikap hipokrit
10. Terlalu ingin mengetahui hal peribadi lelaki
11. Sukar buat keputusan terutama hal berkenaan hubungan serius dengan si lelaki
12. Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
13. Pakaian wanita berselerak di biliknya
14. Tidak bertanggungjawab langsung
15. Wanita yang terlalu suka bersosial sehingga tiada batasan lagi dalam pergaulannya
16. Kuat berleter walaupun dalam hal yang remeh
17. Boros berbelanja
18. Tidak tahu/malas memasak
19. Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
20. Queen control hinggakan nak buang air pun perlu minta izinnya.
Read More..

Tuesday, April 12, 2011

Lontar Stress Di PD!!

Di sebabkan stress dengan test 1week berturut2 dan sebab2 yang berkaitan dengannya maka terbawa la kami ke pd 2hari satu mlm dengan tanpa dirancang.. hehehe

time ni nak tgk apa yg ada boleh shoping..tapi tak da pa pun nak beli..hahaha



apa sory2!! kau dah bawa aku ikut jalan yg salah tau!! dah la bawa laju..mai saman kat aku siap ko!!

kat laut pun ada doa ek..hihi


silau ni..huhu



cover perut la asti..haha..azam sexy ahh...hahaha



wah!! aiman join kita org..hahaha

apasal lain macm muka aku tgk ko azam..hahaha

baden baden bundle baik punya..huhu 

planet jatuh..hahaha

pasang kemah..tcapai gak nak bkemah..hihi

new band pd :)

tah apa la korang buat ni ar!!





Read More..

Sunday, April 10, 2011

WAJIB KAWEN!!



Hari 2 aku ng kwn kelas aku semua pakat p kursus kawen kat UTeM.. bersemangat semua..nak kawen la katakan..tapi bukan GATAI k!! dah sekarang ni memang syarat nak kawen kena ada sijil kursus kawen k..nak taknak kena buat gak la..tapi ada kebaikan la.. byk yg kita dapat tahu pasal ilmu kawen ni.. bak kata ilmu ni luas..kita perlu cari.. apa pun dapat pahala dah ni bab niat nak mendirikan masjid.. diharap tercapai la ya..doa2kn la ya..AMINN...hihihi Read More..

Wednesday, April 6, 2011

Things you didn't know about Maybank yet.

Things you didn't know about Maybank yet. profile image
Click!!

Here are some things you may not know about Maybank's brand new Maybankard yet. First of all, do you know that all it takes is just a click of a button and 2 new Maybankards will be delivered to your doorstep? Secondly, there's no annual fee at all for Maybankard, forever! And third, with Maybankard, you can start to buy stuffs through online now and you will get 5% cash back. That's like earning money by spending. I bet you didn't know about all these, do you?

Read More..

CARI DUIT DENGAN FACEBOOK!!! CLICK HERE!!


CARI DUIT DENGAN FACEBOOK!!! CLICK HERE!!

korang ada tpikir tak yang on9 ni leh dapat duit??.. so ni la peluang utk korang nak rebut dari buang masa ja on9 fb kn..sambil on9 leh gak cari duit..hihi Read More..

BIAR BETUL!!

Jadilah wartawan amatur dan menang RM500! profile image
PANAS HERE!!!

Jadilah wartawan amatur dan menang RM500!

Laporkan cerita sensasi anda yang pelik, sedih, ngeri atau lawak berserta gambar dan hebohkannya kepada dunia! 10 wartawan amatur dengan undian tertinggi akan memenangi RM500! Sebarkan di Facebook dan ajak member-member undi Laporan Biar Betul! anda. Lagi sensasi, lagi tinggi peluang untuk menang! Peraduan ini bermula dari 30 Mac sehingga 20 April! 
Read More..

Nak baca semua berita sensasi terkini Malaysia dari Facebook?

Nak baca semua berita sensasi terkini Malaysia dari Facebook? profile image

BERITA PANAS...CLICK!

Tahukah anda Harian Metro adalah akhbar No.1 di Malaysia? Itulah sebab jualan Harian Metro boleh mencecah sehingga 370,000 setiap hari! Kalau anda peminat tabloid dan suka baca berita sensasi dan gosip-gosip yang terbaru, cubalah 'Like' Facebook Harian Metro dan berita yang terbaru semua akan dipaparkan di dinding Facebook anda. Kan senang?

Read More..

Tuesday, April 5, 2011

CHOCO BOOM!!

Choco Boom!#Choclairs is exploding with awesome prizes! Check @ChoclairsMalaysia now at


Helloo Churpers! Choco Boom! Choco Boom Boom!! Experience "chocolate explosion" at Awesome Island and Grumpy Island through this awesome Facebook game. To add on to the experience, there would be weekly prizes and of course a GRAND prize winner! Be sure to Pop it or Drop it on your friends today.

Read More..

Friday, April 1, 2011

POKE THEM! LIKE THEIR COMMENT! COMMENT EXCESSIVELY ON FACEBOOK TODAY!


                       See this now!


Linda: Wow! Tiffany in a relationship on Facebook! Nick: Really? Linda: Go Like their status now! Nick: But it’s costly to surf with my phone… Does this scenario sound familiar to you? I know. I know. We are guilty for being victims for this. But you are not going to believe what DiGi has for us.. How do you like the sound of surfing Facebook excessively for only RM1/day? You got that right! One Ringgit only! So how do you Facebook? Facebook a little or facebook a lot, there is a DiGi Internet plan for all. SMS FACEBOOK to 2000 for the plans (Digi subs only) Spread this good news around this instant! Have fun sharing.
Read More..

Thursday, March 31, 2011

MAD - RM48 FOR DEAD SEA CRYSTAL SALT FOOT BATH & FULL BODY SCRUB + MALAYSIA TRADITIONAL AROMATHERAPY RELAXING MASSAGE WITH MACADAMIA OIL AT SERAI AROM

Scrub and rub off your stress! #Serai is offering you a good spa session at RM48. Grab it from #MilkADeal now!

MAD Deal of the Day: RM48 instead of RM168 for Dead Sea Crystal Salt Foot Bath & Full Body Scrub + Malaysia Traditional Aromatherapy Relaxing Massage with Macadamia Oil at Serai Aromatherapy Day Spa, Bukit Bintang Plaza. Problem: Fuming! Run for cover!! Solution: Close your eyes for a moment and imagine the city folding up and reopening into a vast land of fresh green grass and wild daisies. Better yet, get a good scrub and rub off your stress. Go on take a day vacation and spread this news to your friends and be rewarded with every purchase!
Read More..

Get rewarded!!!

Ready to burst out all the latest awesome news to your friends? Get rewarded by doing so! 

Bring your friends to sign up today and get rewarded RM 1.00 per friend invited. 

The more, the merrier!


click here now to register and get rewarded! Read More..

Wednesday, March 30, 2011

VROOM YOUR WAY FOR A 1-DAY DRIVE SESSION WITH PROTON EXORA!

When I say S.P.A.C.E, what do you say? PROTON Exora!


Say it again, Churpers!

When I say S.P.A.C.E, what do you say? PROTON Exora!!!

Based on Exora’s unique benefits that can be best summed up as S.P.A.C.E, this as a word highlights the spaciousness of this 7-seater MPV, but as an acronym describes the car’s key qualities – which is Safety, Performance, Advanced Styling, Comfort and Economical (SPACE).

Proton Exora is Malaysia's first home-grown MPV that has been built to world class quality & standards in performance, safety, technology and comfort.

With Proton, not only you get to drive your family and friends in comfort, but safety is always a priority. Thanks to Proton, they're hosting its first-ever Exora VIP Test Drive Session and you're invited to participate!

All you need is to register yourself at www.allaboutexora.com

Not only you will learn more about Exora's winning features, you get a chance to gain budget tips, have a spa session and win cash prizes of RM6k!

Don't just sit there in awe, Churpers. It's happening so share it with your family and friends today!

The first Exora VIP Test Drive Session starts from April 23, 2011. 


What's a roadtrip when 6 of you are all cramped in saloon car? It's time for a new car so say hello to #allaboutexora! Get your Test Drive session today! Read More..

WIN MALAYSIA GP GRANDSTAND TICKETS & PARTY WITH RAIN!


Everyone’s talking about the MsiaGP next week. Here’s how I’m gonna win ticket! #ProtonLGRP RAIN HERE I COME!
Vroom! Vroommm! This is for all of you Formula One lovers out there! Buckle up and get ready to chant your cheers because we have hot tickets for YOU! Here’s your chance to cheer on Lotus Renault GP team’s iconic gold and black race cars and get an adrenaline rush this April 8 – April 10, 2011! Tell your fellow Churper friends on how to win the tickets for Formula One World Championship happening in the Malaysia GP this April 8, 2011 to April 10, 2011. Buckle up and take part to win these exclusive passes to the race day grandstand tickets, the pitwalk and party with Rain! Share this on how to take part in the contest: Tweet to us in your most creative answer ‘How would you cheer on the Lotus Renault GP Team?’ Simple enough? Share this contest to your family and friends today! Read More..

MUNCH YOUR WAY THROUGH THE GRAND PRIZE WITH FRAMES CAFE!

MUNCH YOUR WAY THROUGH THE GRAND PRIZE WITH FRAMES CAFE!

Was Mathematics your favourite subject in high school? Or Maths just makes you wanna barf?

Fret not, Churpers, cause we're bringing Maths to a whole new level!

So how does this sound to you?

E= (sesame seed bun+ burger patty+ fried egg) + (lettuce+ tomatoes+ mushroom+ cheese) + (fries + drink)

Behold, and give a standing ovation to GOLIATH CHALLENGE, brought you by Frames Café, Sunway Pyramid. Roar!

Best known as the BIGGEST burger in Malaysia, the Goliath Burger is served with fries and 1.5 litre drink. Weighing up to 4kg, to whoever who can finish this in within 30 minutes do not have to foot the bill!

Also, the challenger's friends will get a 50% off if Goliath is defeated within the given duration.

But that’s not just it! Those qualified will be judged by their fastest time defeating Goliath among other competitors throughout the contest period & the winner will walk away with RM500 Cash + Prizes!

Don't just sit there.. share this monstrous deal with your friends today!

Oh yeah, do remember to skip breakfast and lunch before your attempt to conquer the monstrosity!

Contest period is from April 3rd, 2011 to April 26th, 2011.

Goliath set will be available on every Tuesday & Sunday upon reservation.

Have fun sharing!


Prepare to wear your expandable pants today because we have the Goliath Challenge at #FramesCafe & winners walk away with RM500 cash prize & more! Read More..

WORK OR HEALTH? I CHOOSE HEALTH!

                                 See more..

Have you ever wonder what does it take to achieve balance between work and health? I would love to know where do I stand, don't you?

Thanks to Nestle, we are able to take the profiler test to a journey of self-discovery towards improvement. Discover a few simple truths and build towards a healthier and balanced lifestyle.

Take the Nestle Wellness Profiler Test today to find out if you’re an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful and gain valuable insights to your approach towards nutrition and health. Here’s to the start of a new year, and to a healthier you!
C'mon, Churpers, help your friends to achieve a balanced lifestyle too and share with them today! 


What is balanced lifestyle to you? With Nestle, you are able to take a profile test to a journey of self-discovery and improvement. #NestleProfiler
Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...