Sunday, February 27, 2011

Malu.....huh

Aku ada cerita ni... lawak la jugak.. tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahajasebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya.

Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu denganmeninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah..


Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba jekat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,isteri aku tiba-tiba cakap dia ada'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka,Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku puntahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. 

Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh legarasanya... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satudas lagi.. bunyinya PROOOTTT!! .. fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalahmacam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprisedia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu..lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... 

PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut'ahhhh.... lega...'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terusmelopong... ALAMAK!!! 

Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos akudengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku. 'dah lama ke pak sampai?'.Dan pak mertua aku punjawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!' .:habih :.
Read More..

Saturday, February 26, 2011

Kerinduan "KOLEJ SULTAN ABDUL HAMID"

Tiba2 tringat time muda2 dulu..Zaman menengah kat kolej.. Memang takleh lupa la. Aku masuk pada thn 2000-2004. Form1 lagi.. Mula2 aku pun tak kenal kolah ni..hahaha..just masuk ja kolah ni..tapi nak masuk pun tgk UPSR gak la..(result biasa2 ja..kang ada kata lak..hahaha) Kolah ni boy semua..tapi ada la sikit girls just form6 ja..form1 sampai form5 semua laki.. So klu korang nak kata peraq bila jumpa girl pun aku tak kisah. Aku masuk kolej terus masuk hostel.. yang jaga kami abg2 senior.. memang besar2 la dorg ni..
ragbi Malaysia la katakn. sampai warden pun tak brapa brani ng dorg (pada zaman aku ja la). disebabkn mereka yg jaga kami..so kami memang jadi mangsa buli la.. pantang buat salah ckt kena ja denda..huhu..memang zaman paling seksa la..(kata ckgu rosli) hahahaha.... bayangkn la klu just bangun lewat, tak beratur, bising ke apa ke..denda bangun pagi2 buta kol 2am pastu dengan suar pendek b'ketuk tampi depan hostel B... punya la seksa..dengan nyamuk yg banyak.. bukan sikit..buat sampai dorg puas ati..slalu sampai kol 5/6 am la....klu nak tambah lagi..ada la sepak terajang pa semua.. tapi semua2 kenangan zaman2 aku dulu..hahaha..lani dah tak da..so adik2 yg nak masuk kolej jgn la takut..hahahaha

Kolej ni memang unit..setiap tahun Sultan Kedah akan datang kolej..3x lak 2..so memang korang kang cam la Sultan Kedah ni... Kolej ni byk melahirkn pemimpin untk negara..hahaha..antaranya bekas PM kita la..



ni bangunan hadapan kolej..



















cantik kn..huhu



bendera Kolej




ni la hostel aku dulu..seram gak la..bab lama..penah masuk misteri nusantara bab ada kwn aku snap pic antu mlm raya..huhuhu



jln pintu masuk kolej..



padang kolej..

p/s: pic2 ni aku copy ja dari org..sory klu tak mintak..hihihi
Read More..

Wednesday, February 23, 2011

Penat

Penat..... itu ja yg mampu aku ckp..huhuhu.. sem ni patutnya boleh la relax ckt... tapi tak juga.. pekara yang patutnya senang tapi jadi susah.. agak membebankn la gak.. dengan tempat LI tak dapat lagi..tah bila la nak dapat jawapan +ve ni?? hope ada la..aku nak buat kat umah ja..tak da kos tinggi sgt.. dah la lama tak balik kg.. kang kata  tak igt family lak.. huhuhuhu.. bila la nak abis blajar ni... kadang2 terpikir napa aku ambil engineer ni.. kang senang klu ambil seni ka, pdidikan ka apa ka..  cepat la gak abis..tapi tak pa la..ni jln yg aku pilih..so trima ja la.. Read More..

Tuesday, February 22, 2011

Lirik Puaskah – Wali Band


Puaskah kau lukai ku
Puaskah kau sakiti ku
Puaskah khianati ku
Puaskah oh sayangku
Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakkan ku
Setelah kau dapatkan ku

Chorus
Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai
Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tegar khianatiku
Read More..

Wednesday, February 9, 2011

Palie: Gunung Arang Para

Palie: Gunung Arang Para: "Gunung Arang Para terletak di daerah Kuala Kangsar, Perak. Gunung ini berketinggian 1000m dari paras laut (N 04°43.471°, E 100°51.734°)..." Read More..

Palie: KEMBARA SERI PERPATIH 3

Palie: KEMBARA SERI PERPATIH 3: "Kembara Seri Perpatih 3 adalah anjuran Permanis dari UKM yang turut disertai oleh beberapa Universiti termasuk Universiti aku sendiri UTeM....." Read More..

Tuesday, February 8, 2011

KEMBARA SERI PERPATIH 3

Kembara Seri Perpatih 3 adalah anjuran Permanis dari UKM yang turut disertai oleh beberapa Universiti termasuk Universiti aku sendiri UTeM..hihi.. Kembara ni bermula dari 1-6 Feb 2011 bertempat di sekitar Negeri Sembilan di mana setiasa bergerak kesatu tempat demi satu tempat tiap2 hari...

video

masuk tv9..hihihi







sian sgt ah tgk budak2 ni..tak nmpak rupa dah..huhu


biar mampus terus..hahahaha

ng kambing pun leh jadi keja..huhu

ni keduri ka pa..hahaha..oh dok wat ketupat rupanya..

baby kawen..hahaha

tak kusangka alfa berbakat..huhu

aku dapat ikan!! ikan besar la katakn..sampai patah rod aku..huhu

main ja lebih..ngocak satu apa ikan pun tak dapat..huhu

sian toi la..




tarik jangan tak tarik..haha

kuat lagi!!..sikit ja lagi..

cam budak2 toi..haha

Read More..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...